Ardei umplut

de maria_ilie in Mancaruri cu carne, 7 Iul 2016 | 2738 vizualizari

 

O reteta destul de simpla, agreata de intreaga familie, ardeiul umplut este unul din felurile mele de mancare preferate inca din copilarie, asadar reteta in mare parte am preluat-o de la mama mea draga.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne;
  • 8-10 ardei potriviti;
  • 1 pahar orez;
  • 5 cepe potrivite;
  • mirodenii (boia de ardei dulce, piper, cimbru, delicat);
  • patrunjel verde;
  • pasta de tomate;
  • 1 lingura faina;
  • 2 rosii medii;
  • ulei;
  • 2-3 foi de dafin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Se amesteca carnea, orezul, mirodeniilie si 3 cepe tocate marunt (eu am folosit blender-ul).

Separat se spala ardeii, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava.

Odata cele doua etape finalizate, se umplu ardeii (si taiem felii potrivite de rosii pe care le punem capac la ardeiul umplut cu carne) si se aseaza cu gura in sus intr-o cratita. Umplem cu apa pana la nivelul ardeilor si punem la foc potrivit, adaugam in apa frunzele de dafin.

Intre timp cele 2 cepe ramase se toaca marunt si se calesc cu putin ulei, se adauga pasta de tomate si se mai lasa pe foc cateva minute. Amestecul il punem peste ardeiul care fierbe. Cand acestia s-au fiert, punem intr-un castron faina peste care adaugam apa rece si amestecam bine sa nu avem cocoloase dupa care il rasturnam peste ardei, lasand focul la mic  sa fiarba putin zeama de la ardei si cu faina.

Patrunjelul tocat marunt se adauga la final dupa ce am stins focul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a evita lipirea ardeiul de cratita sau deteriorarea acestuia in timpul fierberii, se misca ocazional cratita stanga-dreapta.

2

Noi servim ardeiul umplut cu smantana, este extrem de gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

miki_a 1

09.07.2016, 11:03

Mancarurile facute de mamele noastre sunt sfinte! Nu exista pe Pamant ceva mai buuuun! Felicitari pentru reteta si postare si bun venit alaturi de noi!

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:42

O mancare foarte buna!

-Licurici- 1

19.07.2016, 16:31

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de cocos in sos de capere